Joukkorahoituskampanjamme on päättynyt. Kiitos kaikille sijoittaneille! Love, Papu <3

Kyllä, osakkeita voi antaa myös lahjaksi!

Haluaisitko kenties antaa osakkeita joululahjaksi? Vielä ehdit! 

Osakkeiden lahjoittaminen ei ole ollenkaan niin hankalaa kuin miltä se voi ajatuksena tuntua. Meille on tullut jonkin verran kysymyksiä, voiko Papun osakkeita antaa lahjaksi ja miten se tapahtuu. Niinpä kokosimme tietopaketin avuksi joukkorahoitusannista ostettujen osakkeiden lahjoittamiseen.

Kenelle antaisin osakkeita lahjaksi?

Papun osakkeet ovat mainio lahjaidea rakkaille ihmisille ja esimerkiksi omalle jälkikasvulle. Osakkeiden omistus ei vaadi kokemusta sijoitustoiminnasta, mutta ne sopivat lahjaksi myös kokeneemmille sijoittajille ja erityisesti vastuullisuussijoittamisesta kiinnostuneille.

Osakkeet ovat oiva lahja yrityksen tuotteista pitävälle Papu-fanille, sillä osakkeenomistajat kuulevat ensimmäisenä yrityksen kuulumiset ja pääsevät nauttimaan alennuksista, sekä VIP –eduista. 

Miten osakkeet sitten lahjoitetaan?

Osakkeita lahjoittaessa sekä lahjan saajalla, että antajalla tulee olla arvo-osuustili. Lahjoitettavat osakkeet tulee ostaa ensin omalle arvo-osuustillille. Jos sinulla ei ole vielä arvo-osuustiliä, voit avata sellaisen omassa pankissasi tai esim. Nordnet palvelussa: Nordnet.fi .

Osakkeiden lahjoitus tapahtuu konkreettisesti vasta joukkorahoituskampanjan päätyttyä, jolloin osakkeet tulevat näkyviin ensin omalle arvo-osuustilillesi. Tämän jälkeen voit tehdä lahjoituksen lahjansaajan arvo-osuustilille. Kun osakkeet luovutetaan, kannattaa niistä tehdä lahjakirja. Lahjakirjaan kirjataan lahjan antajan ja saajan nimet, heidän arvo-osuustilinsä ja osakkeiden lukumäärä.

Annin päätyttyä lähetämme sinulle, tai halutessasi lahjan saajalle, upean kullanhohtoisen nakkipinssin merkiksi Papun osakkuudesta.

Tarvitseeko lahjan saajan maksaa osakkeista lahjaveroa?

Lahjan saajan ei tarvitse maksaa lahjoituksesta lahjaveroa, ellei hän saa samalta henkilöltä kolmen vuoden aikana yli 5000€:n lahjoitusta. Osakkeiden lahjavero lasketaan käyvästä arvosta, eli osakkeiden arvosta lahjoituspäivänä. Verovapaasta lahjasta ei tarvitse tehdä verottajalle ilmoitusta. Lisätietoa lahjaverosta saat verottajan sivuilta www.vero.fi

Mitä muuta tulisi huomioida, kun suunnittelee Papun osakkeiden lahjoitusta? 

Papun osakkeita lahjoittaessa tulee huomioida, että lahjansaajan tulee liittyä Papun osakassopimuksen osapuoleksi, jossa on määritelty osakkeenomistajan oikeudet ja velvollisuudet. Osakassopimus löytyy Papun profiilista OP:n joukkorahoituspalvelusta, kun olet rekisteröitynyt sen käyttäjäksi. Alaikäisen puolesta osakassopimuksen allekirjoittaa hänen edunvalvojansa, useimmiten vanhemmat tai toinen vanhemmista.

Osakkeiden luovutuksesta voi kysyä vielä lisätietoa omasta pankista tai osakkeiden säilytysyhteisöstä, jossa oma arvo-osuustili sijaitsee.

Lisää hyvää tietoa osakkeiden lahjoittamisesta voit käydä lukemassa vaikkapa Pörssisäätiö -blogista.

On hyvä muistaa, että nuoreen, kasvavaan yritykseen sijoittamisessa on aina riskinsä, mutta myös tuottomahdollisuudet ovat korkeat. Osakkeiden tuottomahdollisuuden lisäksi osakkeen omistajat pääsevät hyötymään tuotealennuksista ja muista VIP eduista. Voit lukea lisää näistä eduista TÄÄLTÄ

Osa pankeista voi periä erillisiä kuluja, kun osakkeita siirretään omistajalta toiselle.

Mitä teen nyt kun olen päättänyt lahjoittaa osakkeita?

Kun haluat ostaa Papun osakkeita lahjaksi, kannattaa laittaa meille viestiä osoitteeseen: papuowner@papustories.com. Lähetämme sinulle sähköpostiin osakassopimuksen, lahjakirjapohjan sekä osakelahjakortin, jonka voit tulostaa, täydentää ja antaa onnekkaalle lahjan saajalle. Vastaamme myös mielellämme sähköpostitse lisäkysymyksiin.

 

Lahjaksi